In je eigen energie zitten, bestaat niet

Ken je deze uitspraken: “Pff, het is hier zo druk, ik moet echt weer even terug naar mijn eigen energie”, “Als ik daar ben, kan ik echt niet in mijn eigen energie blijven”, of een andere variant van het zelfde. Sorry mensen, maar dit bestaat niet. En als je denkt dat dat kan, dat blijf je verlangen naar iets wat niet mogelijk is. Laat ik het even verder uitleggen. 

Alles is verbonden

Alles in en om je heen is energie, we leven in één groot magnetisch energieveld. Alles is met elkaar verbonden en wisselt energie met elkaar uit. De eerste wet van het universum is ook de wet van goddelijke eenheid. Alles is 1, je bent geen afgescheiden onderdeel van het geheel. Iedere levensvorm is een eigen unieke expressie van deze energie, met zijn eigen oorspronkelijke frequentie. Wanneer jij (tijdelijk) niet op deze frequentie zit, voel je je moe, rusteloos, ongelukkig, gestrest, onzeker, etc. Je bent uit balans.

Terug naar je oorspronkelijke frequentie

In jouw “eigen” energie zijn, is dus onmogelijk want alles is dezelfde energie. Wat je wél kunt doen, is terugkeren naar jouw unieke oorspronkelijke frequentie. Je kunt jouw energie niet afzonderen, maar wel verhogen naar de frequentie die voor jou juist is, jouw unieke trillingsfrequentie. Ik vergelijk het vaak op deze manier: op een laag trillingsniveau ben je als een zeef – alle grote, zware dingen blijven er in liggen en trekken je naar beneden. Hoe hoger het trillingsniveau, dus hoe hoger de frequentie, hoe groter de gaten van de zeef worden. In deze steeds groter wordende gaten blijft steeds minder hangen, totdat er zelfs helemaal niks meer in blijft zitten. Je voelt je dan licht, ongehinderd en vrij. 

Zo binnen zo buiten

Wat er in jouw zeef blijft hangen, kan daar zijn omdat het al in jou leeft. Je trekt in de buitenwereld aan, wat er in jouw binnenwereld aanwezig is. De buitenwereld waar je mee te maken hebt, is een reflectie van jouw eigen binnenwereld. Zo binnen, zo buiten. Merk je dat je ergens uit balans wordt gebracht, of worden er dingen in jou getriggerd, vraag jezelf dan eens af: wat wil er in mij gezien of gevoeld worden? 

Voel je je in een groep mensen niet op je plek? Welk deel van jou wil gezien worden?

Of wordt je er onrustig van? Welke onrust schuilt er nog in jou? 

Keuzes maken

Uiteindelijk komt het vaak neer op het maken een keuze. Heb je de juiste keuze gemaakt voor jezelf? Heb je echt naar je hart geluisterd voordat je in deze situatie kwam? Wilde je wel echt naar dit feestje? Voel je je nog wel echt verbonden met deze mensen? Of ben je op zoek naar verbinding met een ander en raak je daarmee de verbinding met jezelf kwijt? Welke angst zit er in je?

Krijg je weer een uitnodiging, vraag jezelf dan eens af:

Is het voedend voor mijn ziel? Of voor mijn ego?

Zo wordt het lichter

Het maken van de juiste keuzes voor jezelf en het doorvoelen, accepteren en omarmen van de gevoelens die daarmee gepaard gaan, zorgen ervoor dat je je steeds lichter gaat voelen. De gaten in je zeef worden steeds groter en het lukt je steeds beter om in je eigen oorspronkelijke energie te blijven. De volgende keer als je je dan uit balans voelt, kun je dit direct doorvoelen en keuzes maken die voor jou passend zijn. 

Samen voelen hoe jij jouw zeef lichter maakt? Ik kom graag met je in contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan