In contact met je eigen wijsheid

Luisterkind afstemming voor kinderen

Kinderen geven vaak door gedrag en emoties aan dat er iets aan de hand is. Zeker wanneer ze zich (nog) niet goed kunnen uiten, is dat de enige manier waarop ze iets duidelijk kunnen maken. Als ouder is het dan vaak gissen wat er aan de hand is, soms tot frustratie en/of wanhoop aan toe.

Bij een Luisterkind afstemming ga ik met je zoon of dochter energetisch in gesprek om te achterhalen wat hij of zij duidelijk wil maken of graag kwijt wil. Alles noteer ik in een verslag welke je opgestuurd krijgt. Met alle inzichten en handvatten kun je dan zelf verder aan de slag. Soms kunnen we tijdens de afstemming zelfs meteen iets oplossen, waardoor er direct in de situatie iets verandert. Het is een hele mooie en liefdevolle manier om contact te maken en er is alle tijd voor het gesprek.

Een Luisterkindafstemming kan inzicht bieden bij: driftbuien, niet kunnen (door-)slapen, bedplassen, angsten, onzekerheden, ruzies binnen het gezin, onrust, leerproblemen, of andere vragen die je aan je kind hebt.

Is je kind ouder dan 10 jaar? Dan is het belangrijk dat hij of zij het goed vindt dat de afstemming gedaan wordt.

Waarom een Luisterkindafstemming?

Het mooie van een luisterkindafstemming is dat je het kind zelf aan het woord laat. Je mag gaan horen en ontvangen wat het kind zelf wil aangeven. Het is heel bijzonder om een bericht van je kind te ontvangen, zeker wanneer het (nog) niet kan praten. Veel kinderen zijn blij dat er contact met ze gemaakt wordt en zijn blij dat er naar ze geluisterd wordt. Ze worden gehoord en kunnen hun boodschap overbrengen.

Als ouder kan het veel opheldering geven over bepaalde situaties en in sommige gevallen ook direct iets oplossen. In andere gevallen kan het confronterend zijn en zijn er zaken die je zelf aan mag pakken om de situatie te verbeteren. Juist dat maakt het zo mooi, omdat er dan van beide kanten iets opgelost wordt. De boodschap zal altijd liefdevol en oplossingsgericht zijn.

Meestal hebben ouders al van alles geprobeerd om een situatie op te lossen of om verbetering te zoeken. Hoe fijn is het dan als je je kind zelf kunt vragen wat er aan de hand is?

Een Luisterkindafstemming biedt inzicht en handvatten

Het kan zijn dat de inhoud van de afstemming confronterend is en best bij je binnenkomt. Wellicht heeft je zoon of dochter iets te vertellen wat je niet leuk vindt om te horen, maar wees je ervan bewust dat hierin vaak de oplossing ligt. De boodschap is altijd vanuit liefde, openheid en gericht op een oplossing en het is aan de ouders wat er vervolgens mee gedaan wordt.

Goed nieuws!

Omdat ik op dit moment nog in opleiding ben tot Luisterkind werker, doe ik een aantal gratis afstemmingen om te oefenen, t.w.v. € 79,-.

Wil jij hier graag aan meewerken en ontvang je graag een afstemming? Geef je dan op via onderstaande button.