De stappen naar bewustzijn

De weg naar verlichting is niet per definitie een fraaie route. Het vraagt om alle onzekerheden, rauwe pijn, heftige angsten en eenzaamheid te doorvoelen, te accepteren en te integreren in liefde. Alle uitingen van je ego-zelf mogen getransformeerd worden door de helende frequentie van liefde, door ze te laten zijn, toe te staan en ze te voelen. Dit kan ervaren worden als een eenzaam proces, maar juist in die acceptatie zit de verbondenheid. Voor mij voelt het proces als drie stappen, waar iedereen zijn eigen route in bewandelt, zijn eigen stukken aangaat, en het vooral op zijn eigen manier doet. Hierin is geen goed of fout. Jij bent je eigen grootste leermeester. Jij bepaalt. Jij kiest.

✢ Inzicht

Patronen en triggers
Is waar het mee begint. Inzicht in je eigen patronen, gedachtes, gevoelens, onzekerheden. Het gaat namelijk altijd over jou. De rol van de ander in jouw verhaal is om jou te spiegelen wat er in jou gebeurt. Je hebt namelijk altijd een keuze. Wat vertelt het jou? Wat triggert het in jou? Welk gevoel geeft het jou? Door de schuld bij de ander neer te leggen, geef je de ander ook de kracht om het te veranderen. Door inzicht te krijgen in jouw eigen stukken, en daar verantwoordelijkheid voor te nemen, ervaar je ook de power om het zelf te kunnen veranderen.

Verlangens en wensen
Inzicht gaat ook over jouw dromen, jouw verlangens en jouw waarheid. Waar verlang jij naar? Hoe wil jij het leven ervaren? Wat wil je werkelijk? Wat wil jij brengen? Waar sta jij voor? Wat is jouw waarheid?

Alles is energie en frequentie
Inzicht gaat ook over inzicht in de facetten tussen hemel en aarde, energieën, tijdlijnen en dimensies. Het weten dat alles energie is en een bepaalde trilling heeft. Het is een fase waarin er een hele grote wereld opengaat, waarin het soms lijkt alsof je alleen maar meer vragen krijgt.

✢ Ervaren

Liefde vs. angst
Je kunt nog zoveel boeken lezen, cursussen volgen, inzichten krijgen, maar zonder het te ervaren, zijn het allemaal loze woorden. Het gaat over het voelen, het ervaren van alle inzichten. Zo kun je inzicht krijgen in je eigen patronen, maar echte verandering begint als je het gaat voelen, als je de pijn durft te voelen, de angst durft te voelen. In de basis zijn er maar twee gevoelens: liefde en angst. Als het geen liefde is, zijn alle emoties in de basis een vertaling van angst. En de angst voor de emotie is vaak groter dan de emotie zelf. Door alle emoties toe te kunnen staan, ontstaat er ruimte. Waar geen angst is, is liefde, is ruimte. Je zult gaan ervaren dat je dromen en verlangens ruimte gaan krijgen.

Vastgezetten emoties toestaan
Om je emoties echt tot in de diepte te ontvangen, is het heel belangrijk dat je je veilig voelt. Dat er een veilige bedding is om je emoties ruimte te kunnen geven. Ik geloof dat alles op het juiste moment op je pad komt. Dat geldt ook voor alle onverwerkte emoties, deze komen zodra jij je hiervoor kunt openstellen. Je kunt dit op allerlei manieren doen. Voel wat hierin voor jou werkt. Een aantal opties zijn bijvoorbeeld: meditaties, reiki, massages, coaching, vrouwencirkels, energietransmissies, en nog veel meer. Wil je dit met een coach, healer of therapeut doen door middel van wat voor sessies of trajecten dan ook, voel dan goed in of het voor jou de juiste keuze is. Zorg er echt voor dat het goed voelt voor jou, want het gaat over jou, over jouw proces.

Intuïtie
Ook zul je gaan voelen dat je meer bent dan alleen een fysieke vorm en je je intuïtie veel beter kunt opmerken. Jouw primaire intuïtieve gave wordt steeds helderder. Je kunt bijvoorbeeld: helderzien, helderweten, helderhoren, helder ruiken, helder proeven,  helder voelen of een combinatie ervan. Dit zal steeds duidelijker voor je worden en je zult merken dat je er steeds meer op durft te vertrouwen. Misschien ervaar je wel steeds vaker synchroniteiten, 11:11 of 444 of bepaalde tekens die steeds terugkomen. Vlinders, libelles, veertjes: allemaal tekens met een boodschap.

Dualiteit
Het is ook vaak een boomerang fase, waarin je steeds weer opnieuw uitgedaagd wordt om te kiezen. Een fase waarin je de dualiteit van het leven ervaart. Waarin je bewust wordt van de lichte en donkere kant, je kwaliteiten en je schaduwzijdes. Steeds opnieuw wordt je gevraagd om te kiezen: de angst te doorvoelen en te kiezen voor licht. Je begint alles te doorzien en je licht gaat steeds feller branden. 

✢ Belichamen

Overgave aan al dat is
Volledige overgave aan het leven, betekent het belichamen van jouw hoogste potentie. Als angst heeft plaatsgemaakt voor liefde, ego voor het hart, het individu voor verbondenheid, kun jij jouw hogere zijn helemaal toestaan en verankeren in jezelf. Vanuit deze energie ervaar je dat alles al is. Dat jij heel bent. Dat jij verbonden bent. Dat alles in jou zit, en jij in alles. Dat je alles in je hebt om je zielsmissie te volbrengen. Dat je een multidimensionaal wezen bent. Dat je een lichtleider bent, die het licht in anderen mag ontwaken. Op een manier die voor jou helemaal passend is. En dat alles er al is om dit te doen. Dat alles een keuze is en jij kunt kiezen. Dat alles energie is en je je eigen realiteit kunt veranderen. Jij kunt jouw kwaliteiten inzetten om je mooiste leven te leiden. 

Het complete proces en de energie valt niet altijd in woorden te vatten. Op dit moment is dit hoe het voor mij voelt, maar voel wat er voor jou resoneert. Ik hoop je met deze blog te inspireren maar moedig je vooral aan om je eigen waarheid te onderzoeken en te leven. Meer weten of wil je graag begeleiding op jouw pad? Neem dan contact met me op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan